Våra appar

IDG erbjuder tre kategorier appar till våra läsare och eventbesökare Dessa appar kan laddas ner till enheter med Android eller iOS. Läs mer om de olika kategorierna nedan.

3.1. Nyhetsappar

IDG.se, PC för Alla och Macworld har egna nyhetsappar. Apparna går att ladda ner och installera på Android-baserad mobil eller iOS-baserade iPhone.

Apparna laddar ner och visar samma innehåll som våra sajter, men med vissa justeringar av användarupplevelsen.

Detta är en av våra tjänster som använder webbanalys och data för personligt anpassade annonser. Se mer om denna sorts hantering på vår integritetssida för webbtjänster.

Apparna använder sig också av vår push-tjänst som använder Android och iOS inbyggda push-funktioner. Läs mer om hur push fungerar här.

Så använder du tjänsten

Äger du en mobil eller surfplatta med Android eller iOS kan du ladda ner våra appar gratis från Google Play eller Itunes Appstore.

Våra Android-appar hittar du här: play.google.com

Våra iOS-appar hittar du här: itunes.apple.com

När du installerar en app på din mobiltelefon tackar du ja till Google eller Apples användarvillkor.

3.2 Eventappar

Som besökare på IDG:s event kan du ha stor nytta av IDG:s eventappar. Vi har en särskild app för Webbdagarna (Android och iOS) och en app för IDG:s övriga event (Android och iOS).

Så använder du tjänsten

Du hittar apparna på Google Play och Itunes Appstore. Apparna är byggda av vår samarbetspartner MeetApp-event och när du öppnar appen första gången får du upp en text där du kan läsa personuppgiftspolicyn och hur dina data hanteras i appen.

För att komma åt innehåll från ett event måste du ha en eventkod. Denna eventkod får du som har anmält dig till eventet.

Som användare av appen kan du, för att kunna nätverka med andra deltagare, lägga till dina uppgifter i appen. Dessa uppgifter delas med alla användare som har access till eventkoden.

Vilka personuppgifter sparar ni om mig som användare?

Vi lägger själva inte till några persondata om dig i appen. Du kan dock själv lägga till:

Namn, företag, titel, epost, webb, telefon, linkedin-profil, facebookprofil, instagramprofil, twitternamn, lägga upp en bild samt skriva en presentation.

Varför sparar ni dessa personuppgifter?

Dessa personuppgifter sparas på din begäran för att du ska kunna dela med dig av kontaktinformation med andra deltagare på eventet. Det är helt frivilligt att bidra med sina kontaktuppgifter.

Hur behandlar ni mina personuppgifter inom tjänsten?

Personuppgifterna visas som kontaktinformation i appen för andra inloggade eventbesökare.

Var lagrar ni personuppgifterna?

Personuppgifterna lagras av Meetapp på servrar hos Microsoft Azure (Irland), och i appen som lagras på användares mobiltelefoner.

Hur motiverar ni hanteringen av mina personuppgifter?

Vi lutar oss på fullgörande av avtal för behandlingen.

3.3 Tidningsappar

Prenumeranter på tidningen PC för alla kan även komma åt tidningen digitalt via vår Paperton-app som finns till Android och iOS.

Så använder du tjänsten

Du laddar ner PC för Allas Paperton-app för Android här och iOS här. När du installerat appen kan du som är prenumerant komma åt de digitala tidningarna genom att sätta upp ett konto hos Paperton där du anger dina prenumerationsuppgifter. Därefter kommer du åt dina tidningar så länge du är prenumerant.

Vilka personuppgifter sparar ni om mig som användare?

När du kopplar ihop din prenumeration med Paperton sätter du upp ett konto hos dem. Det är de som kontrollerar dessa data.

Varför sparar ni dessa personuppgifter?

Dessa uppgifter sparas inte av oss.

Hur behandlar ni mina personuppgifter inom tjänsten?

Vi har inte tillgång till dessa personuppgifter.

Var lagrar ni personuppgifterna?

Vi lagrar inte personuppgifterna utan hänvisar till Paperton.