Våra nyhetsbrev

IDG erbjuder ett antal nyhetsbrev som ger dig koll på de senaste nyheterna inom it, men också koll på nya lediga it-jobb och kommande event och konferenser.

Detta är en av våra tjänster som använder webbanalys och data för personligt anpassade annonser, när du klickar in på våra sajter. Se mer om denna sorts hantering på vår integritetssida för webbtjänster.

För att använda denna tjänst informeras du om vår personuppgiftshantering samt godkänner villkor, och blir därmed kund till IDG.

Så använder du tjänsten

För att få något av våra nyhetsbrev måste du aktivt starta en prenumeration. Du kan göra detta på flera platser på våra sajter, och i anslutning till tävlingar och artiklar, men enklast är att anmäla sig vår vår nyhetsbrevsportal: nyhetsbrev.idg.se 
Om det inte står annat i anslutning till anmälan är nyhetsbreven helt gratis. Ett minimikrav för att få ett nyhetsbrev är att du anger din e-postadress och godkänner våra allmänna villkor. Skulle du inte längre vilja prenumerera på nyhetsbrevet är det lätt att avprenumerera genom att klicka på länken i nyhetsbrevets sidfot.

Vilka personuppgifter sparar ni om mig som användare?

Namn, e-postadress, mobiltelefonnummer och befattning är den vanligaste informationen vi sparar. E-postadress är en obligatorisk uppgift.

Varför sparar ni dessa personuppgifter?

Vi sparar dessa uppgifter för att kunna skicka nyhetsbrev och ge så relevant information som möjligt.

Hur behandlar ni mina personuppgifter inom tjänsten?

Vi skickar nyhetsbrev till din adress enligt nyhetsbrevens utgivningsplan. Innehållet kan anpassas exempelvis baserat på den befattning du angett. Vid problem eller allmän information kan mobiltelefonnummer användas för att kontakta dig via telefon eller SMS.

Var lagrar ni personuppgifterna?

Uppgifterna sparas i vår centrala kunddatabas (i Sverige), hos vår leverantör för epostutskick (Webpower i Nederländerna) samt i egna loggar och integrationstjänster hos Amazon Web Services på Irland.

Hur motiverar ni hanteringen av mina personuppgifter?

Vi stödjer oss på intresseavvägning för denna hantering. Vi har tydliga intressen att skicka nyhetsbrev då vi vill ha återkommande läsare och kunder. Vi anser inte att vi kränker dina grundläggande rättigheter genom att skicka ditt nyhetsbrev. Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration genom att klicka på den avanmälningslänk som finns i varje brev.