Våra pushtjänster

Vill du ha koll på när det kommer extra spännande nyheter kan du ansluta dig till någon av våra pushtjänster.

Så använder du tjänsten

Vi har pushtjänster kopplade till sajter/kanaler:
IDG.se, M3.idg.se, Pcforalla.idg.se och Macworld.idg.se

Dessutom kan du få pushnotiser från våra forum:
Eforum, Macworld forum, Studio forum.

När du första gången kommer in på någon av dessa sajter får du upp en prompt från webbläsaren om att du kan prenumerera på pushnotiser. Tackar du ja är du prenumerant. Tackar du nej lagras ditt svar i webbläsarens inställningar och du får inga notiser.

Tackar du ja, men ångrar dig kan du när som helst stänga av funktionen. Antingen i webbläsarens inställningar, eller genom att klicka på den lilla klockikonen i nedre vänstra eller högra hörnet och klicka “Avprenumerera”. Vill du slå på prenumerationen klickar du på ikonen igen och väljer “Prenumerera”. Har du tackat nej till push i första steget kan du klicka på klockikonen för att få instruktioner om hur du slår på funktionen i din webbläsare igen.

Vilka personuppgifter sparar ni om mig som användare?

På våra sajter och nyhetsappar levereras våra pushnotiser via tjänsten Onesignal. När du tackar ja till att få notifieringar sätts en cookie i din webbläsare med ett unikt id-nummer så att Onesignal vet att webbläsaren är mottaglig  för pushnotifikationer. I Onesignals tjänst lagrar vi bara detta id-nummer kopplat till webbläsaren och om webblären fortfarande är mottaglig för push. IP-nummer eller annan information som kan kopplas till dig som individ sparas inte.

Våra forum använder en inbyggd notifieringstjänst och data om vilka webbläsare som vill ta emot pushnotifieringar lagras i plattformen Invision Community som vi driftar själva hos Amazon Web Services (Irland).

Varför sparar ni dessa personuppgifter?

Vi sparar inte identifierbara persondata. ID-numret kopplat till webbläsaren sparas  för att vi ska kunna skicka pushmeddelanden till de som tackat ja till pushtjänsten.

Hur behandlar ni mina personuppgifter inom tjänsten?

Vi behandlar inte identifierbara personuppgifter i tjänsten.

Var lagrar ni personuppgifterna?

Vi använder Onesignals betaltjänst och har uppsatta spärrar för att det inte ska lagras identifierbara personuppgifter i tjänsten.

Hur motiverar ni hanteringen av mina personuppgifter?

Vi hanterar inte dina personuppgifter bara samtycke att skicka pushnotifikationer till din webbläsare.

Vanliga frågor om push

Fråga: Jag har redan tackat ja till push, varför får jag ändå upp meddelanden om att jag kan tacka ja till push?

Svar: Varje gång du byter dator, installerat en ny webbläsare, rensat dina cookies, bytt telefon eller uppdaterat operativsystemet i din mobil räknas du som en ny användare av push-systemet och du får en ny fråga. Det är webbläsaren som registreras. Inte du.

Fråga: Jag får upp en massa olika pushmeddelanden när jag surfar runt på IDG:s sajter. Varför då?

Svar: Vi har olika pushtjänster uppsatta för IDG.se, M3.idg.se, Pcforalla.idg.se, Macworld.idg.se och forumen. Varje enskild tjänst måste ha ett ja eller nej för att rutan om push ska försvinna.