Våra tävlingar

Vinn en platt-tv, eller kanske en ny mobiltelefon? Framförallt våra konsumentsajter har återkommande tävlingar där du kan vinna fina priser om du svarar rätt på frågor och har en bra motivering.

Detta är en av våra tjänster som använder webbanalys och data för personligt anpassade annonser. Se mer om denna sorts hantering på vår integritetssida för webbtjänster.

För att använda denna tjänst informeras du om vår personuppgiftshantering samt godkänner villkor, och blir därmed kund till IDG.

Så använder du tjänsten

Besök en av våra tävlingssidor, fyll i formuläret med frågor och skicka in ditt svar. I vissa fall finns ytterligare krav för att vara med i en tävling. Exempelvis att du prenumererar på en tidning eller ett nyhetsbrev.

Vilka personuppgifter sparar ni om mig som användare?

Vi sparar förnamn, efternamn, postadress och e-postadress, samt motivering (som kan innehålla personuppgifter).

Varför sparar ni dessa personuppgifter?

För att kunna dra vinnare i tävlingarna och därefter kontakta vinnarna.

Hur behandlar ni mina personuppgifter inom tjänsten?

Tävlingens jurymedlemmar går igenom tävlingssvaren, väljer och kontaktar vinnare. De som anmält att de vill prenumerera på nyhetsbrev skickas automatiskt vidare till vårt nyhetsbrevssystem Webpower. Övriga kontakter raderas efter tävlingen genomförts.

Var lagrar ni personuppgifterna?

För våra tävlingsformulär använder vi tjänsten Unbounce. Uppgifterna lagras hos Amazon Web Services i USA. Vi har skrivit personuppgiftsbiträdesaval med Unbounce och de följer artikel 46 i GDPR)

I de fall en tävlande anmäler sig till ett nyhetsbrev skickas namn och e-postadress till vår nyhetsbrevsleverantör Webpower (läs mer om våra nyhetsbrev här).

Hur motiverar ni hanteringen av mina personuppgifter?

Vi stödjer oss mot intresseavvägning för behandlingen. Detta då vi har ett eget intresse att bedriva tävlingar för att underhålla våra kundrelationer och kan ha intäkter från leverantörer. Vi anser inte att vi kränker grundläggande rättigheter genom att erbjuda tjänsten.