Våra platsannonser

Detta är en av våra tjänster som använder webbanalys och data för personligt anpassade annonser. Se mer om denna sorts hantering på vår integritetssida för webbtjänster.

För att använda denna tjänst informeras du om vår personuppgiftshantering samt godkänner villkor, och blir därmed kund till IDG.

Så använder du tjänsten

Förutom att besöka sajten och leta bland aktuella jobbannonser kan du skapa ett användarkonto och därefter använda IDG Jobbs bevakningstjänst och/eller ladda upp ditt CV och låta rekryterare matcha det med deras jobb.

Du skapar ett användarkonto här: jobb.idg.se/registrera 
När du registrerar kontot kan du välja att få nyhetsbrev från IDG Jobb (läs mer om nyhetsbrev här) eller information från tredje part. Du väljer själv aktivt om du vill ha dessa utskick. Vill du avsluta en prenumeration hittar du en länk till avregistrering längst ner i nyhetsbrevets sidfot.

När kontot är uppsatt kan du sätta upp dina jobbevakningar och/eller ladda upp ditt cv. Jobbevakningen skickar tips på nya jobb inom de kategorier du valt till den epostadress du själv har angivit.

Vilka personuppgifter sparar ni om mig som användare?

Skapar du ett konto hos IDG Jobb sparar vi följande information: Namn, e-postadress, kontaktinformation, lösenord och om du vill ha information mejlad från IDG Jobb och/eller tredje part.

Vi lagrar också val av jobbevakningar och uppladdade cv:n knutna till ditt konto. Dessutom lagras sparade jobb (jobbannonser du stjärnmarkerar), sökningar du gjort och ansökningar du har gjort från systemet.

Varför sparar ni dessa personuppgifter?

Vi lagrar dessa data för att kunna ge dig personligt anpassade tjänster som jobbevakning, sparade jobb och möjlighet att snabbt söka en tjänst via plattformen.

Hur behandlar ni mina personuppgifter inom tjänsten?

Personuppgifterna hanteras och behandlas i vår jobbplattform som driftas och underhålls av Madgex. I administrationsgränssnittet kommer auktoriserad personal på IDG åt information om användarna. De som aktivt har godkänt att få mer information från IDG Jobb exporteras till vår nyhetsbrevsplattform från Webpower, där vi skickar ut nyhetsbrev med relevanta nyheter, karriär- och jobbtips. Har du som användare aktivt godkänt att vi delar med oss av ditt CV, kan ditt CV läsas av intresserade rekryterare.

Jobbansökningar som du skickar via systemet lagras i 180 dagar innan de raderas. Profildata och CV sparas så länge du är en aktiv användare. Är du inte inloggad på två år skickas ett påminnelsemejl ut. Ignoreras detta mejl och ett påminnelsemejl raderas data och eventuellt CV automatiskt.

Var lagrar ni personuppgifterna?

Persondata hanteras i jobbplattformen Madgex och data lagras hos Amazon Web Services (Irland). Den användare som godkänt att vi skickar ut information om IDG Jobb exporteras till vårt nyhetsbrevssystem Webpower (Nederländerna).

Hur motiverar ni hanteringen av mina personuppgifter?

Vi stödjer oss mot intresseavvägning för behandlingen. Detta då vi har ett ekonomiskt intresse att förmedla platsannonstjänster. Vi anser inte att vi kränker grundläggande rättigheter genom att erbjuda tjänsten. För att få personligt anpassade rekommendationer krävs att du ger ditt samtycke inom plattformen.